Festival 2017

TEASER

L'Invitation

PEOPLE OF EVERY PLANET, REJOICE…

Gong Bouwmeester

Entiteit in doorlopende metamorfose in de intra- en extra-planetaire chaos van zijn sterrensysteem, GONG, met zijn meervoudige verpersoonlijkingen, heeft een draad die nooit mislukt: zijn muziek, mooi, gevaarlijk en buitengewoon. Bewijs daarvan, Rejoice! I’m Dead!, nieuw album en reeds een hit, veelzijdige verve van de onverantwoorde erfgenamen van de Camembert.

POWER + EMOTIE = MELODIE * GEVOEL

Live, hij concentreert zich op wat geeft zijn liedjes de kracht en emotie: melodie en gevoel. IO EARTH, meester in de kunst van het samenvoegen van genres (Progressief, Ambient, Jazz, Dance, Keltisch, Folk, Hedendaags, Metaal ...), heeft, in concert, die aangeboren instelling van efficiency en plezier, die ontspant en maakt het gemakkelijk.

RADICAL MUSIC OF GASCONY BURSTS ON STAGE

Vanaf traditionele geluidsoorsprongen creëren de muzikanten van ARTÚS een gedurfde en heroïsche werk. In een unieke en huidige vitaliteit, deze "radicale muziek van Biskaje" echt ontploft op het podium in een wild contact, met mensen, bloed en zweet - geen tranen.

SAY HOLLAND TO A PROG ROCK FAN

Zeg Holland aan een vent, zal hij tulpen en windmolens beantwoor¬den; zeg Holland aan een Prog fan, zal hij FOCUS beantwoorden. Onder leiding van Thijs van Leer, onvermoeibaar als het gaat om de fluit te laten zingen of de Hammond te laten huilen, kan de groep op de ritmische vaar¬dig¬¬heid van zijn (bijna) oorspronkelijke drummer, Pierre van der Linden, rekenen.

PSYCHEDELIC SOUND SAMPLING, GARAGE PERFORMANCE

Hammond en sitar verrijken het geluidsoverzicht van THE NARCOTIC DAFFODILS: Psychedelisch in zijn totstandkoming, Alternatief zelfs Garage in zijn uitvoering, wezenlijk communicatief, die groep ontplooit zich live.

TRANSCENDING FRIPPERTRONICS

Pionier in de elektronische muziek, hij is voor Frankrijk wat Tangerine Dream is voor Duitsland. Hij is ook een van de weinige gitaristen die kan met Robert Fripp vergelijkt worden - waarvan hij de Frippertronics techniek overstijgt. In onophoudelijke activiteit, RICHARD PINHAS speelt op elk continent - en in Zinnik met de uitstekende drummer Arthur Narcy.

BEYOND THE CONTEMPORARY HYBRID BOUNDARIES

De verwijzing naar Frank Zappa ligt voor de hand, maar zegt niet alles. THE WRONG OBJECT duwt de hedendaagse hybride grenzen van Progressieve Rock en Jazz, waarderend een esthetiek die uit inspiraties, opnieuw en opnieuw geweven, met zoveel handigheid als hevigheid, put.

I WANT TO GIVE VOICE TO THE WEAK

It is one of those projects that move those that come by. Who can say as such: "I want to give voice to the weak […], the inadequate, the rejected of society, the desperate lovers"?  THE GREEN VIOLONIST.

RHÂÂ PROGLY

Ter ere van Marcel Gotlib, fundamentele auteur die het stripverhaal van de kinderwereld ontlast heeft, LUC DESROUSSEAUX, aka Arkanius zal de ver¬bin¬¬ding met de tentoonstelling Progressieve Rock en stripverhaal maken.

ELECTRO ROCK 70

Met ERIC DESHAYES (Le Mot et le Reste), historicus van de 20ste-eeuwse muziek, zullen we de eerste stappen van de elektronica in de Rock in Frankrijk en Duitsland in de jaren '70 ontdekken - Richard Pinhas, na-tuurlijk, was een gebruiker van elektronische boxes en eerste synthesizers.

Top

LES SONORITÉS DU ROCK PROGRESSIF

 ROMAIN RIOBOO bemonsterd voor ons de sonische kenmerken van Progressieve Rock. Hij zal ons deze uitbreiding van het geluidspalet, bestemt om emotie anders uit te drukken, laten horen.

POURQUOI JE N’AIME PAS LE ROCK PROGRESSIF

 Provocateur waarvan iedereen ooit de stem heeft gehoord, John Peel van de Franstalige Belgische Radio-Televisie, radiopresentator, amateur van stripverhaal en fantasy films, JACQUES DE PIERPONT, aka Pompon, zal ons vertellen iets dat moet ons laten reageren.

Top

GENESIS: SUM OF THE PARTS + MARC YSAYE

Geïllustreerde door archieven en interviews met stichtende leden, samen (!) en individueel, van de groepsvorming tot sololoopbanen, deze boeiende film wijst de unieke dynamiek die het lot van Genesis heeft geleid. Geïntroduceerd door MARC YSAYE, meester van de Classiques.
 Cultureel Centrum 's-Gravenbrakel - Baudouin IV . Rey Aînéstraat 16, 7090 's-Gravenbrakel

GEZELLIGHEID 

winkeltjes, musici en auteurs ondertekenen, groep merchandising

MUSIC EMPORIUM (BE) : vinyl prog, psyche, hard rock, ondergronds

BEYOND ROCK (NL) : cd-dvd, progressieve rock, symfonische rock

EMPIRE MUSIC (DE) : cd-dvd, verfijnde rock (progressieve rock, melodic rock)

LA LETTRE ECARLATE (BE) : boeken om muziek anders naar te kijken en te luisteren

GUITARS OF STARS (BE.FR) : gitaren, magneten, zakken, gadgets, alles in muziek

Top