Festival 2016

Teaser

Caravan (GB) @ Festival prog-résiste

Meester van een stijl die hij samen met Soft Machine bewerkt en verantwoordelijke van fundamentele opnamen (In The Land Of Grey And Pink…), CARAVAN heeft, sinds zijn oprichting in 1968 in Canterbury, aan elke fase van een buitengewone carrière kunnen opleven.

Seven Impale (NO) @ Festival Prog-Résiste

Omringd door de huidige trends, SEVEN IMPALE keert zich af van stereotypen en herontdekt de afgezaagde codes. Hij komt uit Bergen - de stad met paraplu automaat - en heeft de inbreng van Van Der Graaf Generator en King Crimson perfect geïntegreerd.

Floyd Chamber Concerto (FR) @ Festival Prog-Résiste

Geleid door een volstrekte specialist van de band, dit project orkestreert de nooit vertoont ontmoeting tussen Pink Floyd - de Gilmourde geïmproviseerde interventies op elektrische gitaar - en hedendaags schrijven, minimalistisch en geïnspireerd, voor akoestische instrumenten.

The Abelians (BE) @ Festival Prog-Résiste

Met een eerste zeer opgemerkte productie, stuwt THE ABELIANS de lyrische inspiratie (zijn vocalist is opera sopraan) en de bloeiend instrumentarium van zijn barokke composities voort, hoger dan we van een vroege werk verwachten. Verbluffend.

Harold and the Royce (BE) @ Festival Prog-résiste

Zijn smaak voor fusie van genres - men beroerd Marc Moulin of Miles Davis -, voor verfijnd en bedwelmende atmosferen, zal uw eetlust stimuleren - op tijd voor de aperitief.

Harold and the Royce-Glances

Le Orme (IT) @ Festival Prog-résiste

We droomden van Felona e Sorona te horen. Maar met een repertoire volledig aan zijn drie best albums gewijd, de Italiaanse Emerson Lake & Palmer zal spelen met de macht en de overtuiging van die die de geschiedenis van de Rock Progressivo Italiano heeft gebouwd.

Gens de la lune (FR) @ Festival prog-résiste

Deze koorddansers keren aan de basis van een muziek doordrenkt van legendes terug. Geest en emotie bijbrengen. Aan de ergste doen denken en van het leven genieten. Als het gaat om emotie op te roepen, GENS DE LA LUNE prikkelt het publiek en overstroomde een onuitputtelijke vitaliteit.

Moaning Cities (BE) @ Festival Prog-résiste

Ze maakten zich onmiddellijk meester van die combinatie vol van adem en van west- en oosterse klanken (klonterige gitaar, Blues roots, psychedelische sitar), die slingert van The Doors naar Black Angels, van Silver Apples naar Dead Meadow.

Alain Pire Experience (BE) @ Festival Prog-résiste

Deze hardnekkige en trots als een pauw trio recycleert psychedelische referenties met talent en gevoeligheid. En als die toon, zo British en ‘60s dat we voortdurend Beatles, Barrett of Pretty Things denken, ons niet overspoeld, is het slechts omdat LSD  al lang niet meer wettelijk is.

Breakdown Salvation (BE) @ Festival Prog-Résiste

Met referenties als Dream Theater of System of a Down, BREAKDOWN SALVATION stimuleert zijn frisheid en zijn nauwkeurigheid aan bronnen van karakter.